Interview met Maybelline Broekhuijsen

Wanneer begon je te componeren?
"In 2001 begon ik  pianomuziek te schrijven, ik ben er sindsdien door gegrepen, elke dag ben ik ermee bezig".

Wat betekent muziek en het componeren voor je?

"Muziek maken is voor mij een manier om gevoelens van me af te spelen. Ik kan mijn emoties erin kwijt,  in het pianospelen, maar ook in het schrijven van teksten en in het zingen".

Hoeveel cd's heb je inmiddels?

"In 2002 kwam mijn eerste cd uit, in 2003 de tweede. Ook heb ik in 2003 samen met Thijmen Vonk een cd gemaakt, daarop spelen we beiden. Er staan nummers op van zowel Thijmen als mijzelf, maar ook nummers die we samen geschreven hebben. De cd heet Visão índigo. Het is een prachtige cd geworden met dromerige, betoverende, romantische muziek".

In 2004 kwam m'n 3e solo-cd uit: Da Fonte en januari 2005 hebben Thijmen en ik onze tweede gezamenlijke cd gemaakt: Enclosure. De solo-cd's Beyond the Blue, Nuvens movimentados en Wings of my dreams volgden in 2005, 2006 en 2007.

Doe je hiernaast nog andere dingen?
"Ik heb een grafisch bedrijf (The Touch Paint & Print) in Wijk bij Duurstede, en het is natuurlijk erg handig dat ik de hoezen van de cd's zelf kan verzorgen.

Verder schilder ik ook, maar in de muziek kan ik mezelf veel directer kwijt."


Wilt u meer schilderijen zien, kijk dan op:

 • www.reclametotaal.com
 • Zie je overeenkomsten tussen je muziek en je schilderijen?
  "De dromerige, wat melancholieke sfeer van mijn muziek vind je terug in mijn schilderijen. De blauw-groene kleuren, de zee, de meeuwen, het gevoel dat er meer is dan het afgebeelde.
  Ik hou van de zee, de wijdte, de vrijheid, de rust en de zeemeeuwen. Hou ervan aan de rand van een land te zijn, ik woon ook aan de rand van een stad.

  Ik maakte een lied over de zeemeeuw, nadat ik er een zag vechten tegen de wind. Door tegenwind te trotseren wordt hij juist sterker."

  Treed je ook op?

  Ik vorm met de pianist Gerard Vogel of de gitarist John Jacobs het duo Agua Azul.

  Agua Azul heeft een uitgebreid en sfeervol repertoire van jazz, bossa nova's, samba's, latin en easy listening muziek, waaronder ook eigen werk. Het duo kan subtiel op de achtergrond spelen, of desgewenst wat uptempo repertoire brengen.

  Een optreden met warmte en sfeer, met een aangenaam volume! Agua Azul is uitermate geschikt voor iedereen die sfeervolle muziek zoekt en is op zijn plaats bij kleinschalige feestjes, diners en recepties.

 • Krantenartikel
 • www.agua-azul.nl